På fredagar är vi svenskar inte speciellt produktiva. Då anser vi att vi gjort oss förtjänta av att få vara lite lata. Inga avancerade projekt påbörjas, det är ju ingen idé för veckan är ändå snart slut. Ja, inga mindre avancerade projekt påbörjas heller. För några år sedan, innan var och varannan människa satt på vältrimmade bredband, var det tydligt vad folk gjorde istället. Nätet var så hårt belastat att det knappt gick att få fram DNs startsida efter lunch.

Tror ni jag har fel? Tecknen är många. Försök att handla efter klockan 15 en fredag. Trängseln är enorm. Jag har flera fredagar tänkt att jag ska försöka smita iväg till affären före alla andra, innan det blir fullt krig mellan frukthyllorna. Stuckit iväg runt fyra och mötts av - kaos. Både på parkeringen och i affären. Väntar man till efter fem är det däremot rätt lugnt.

Ett annat tecken är aktiviteten bland mina affärskontakter. Aldrig är väl avsaknaden av jobbrelaterade mail och telefonsamtal så stor som fredag efter lunch. Är man då lite smart, och inte faller för frestelsen att ta det lite lugnt, så kan man minsann få rätt mycket gjort.

Men det allra tydligaste tecknet är nog - facebook. Den dagen i veckan jag får absolut flest förfrågningar från nya vänner - både människor jag känner och sådana jag inte känner - är på fredagar. Så nu vet jag vad ni pysslar med istället för att jobba! Visst är det härligt med fredagar!

Eftersom det är fredag och klockan närmar sig fyra så tänkte jag dra på After Work. Det där med mathandlingen har jag redan klarat av. Jag var före alla andra!

Puss på er :-)

Comment