Sitter på Arlanda, på väg till en 2-dagars konferens i London. Jag fascineras alltid av platser där olika människor, kulturer och språk möts. Här behövs ingen annan underhållning - inga tidningar, böcker, spellistor eller kortlekar - än att lyssna och titta på alla människor som rör sig i varierande takt. Några rusar medan andra ser sig hänfört runt omkring.

Här har vi barnfamiljen som inte verkar ha flugit på länge. En behållare med någon typ av medikament till bebisen var för stor och fick inte tas genom säkerhetskontrollen. - Men det är ju så lite kvar, säger mamman. - Det spelar ingen roll, säger säkerhetsvakten tålmodigt, för femtielfte gången idag. Det är behållarens storlek som avgör, inte hur mycket det är i. 

Sen har vi de medelålders kvinnorna (smått berusade fast klockan bara är förmiddag) som med mycket trassel med sin alltför komplicerade smartphone, till slut lyckas ringa och då pratar HÖGT OCH LJUDLIGT. 

Olika språk flödar runt omkring i en härlig kakafoni. Spanska, arabiska, engelska, norska och naturligtvis - dalmål! Vårt plan är något försenat så många passar på att ringa en sista gång innan avfärd:
- Va, har pappa suttit sönder sina glasögon? hörs från ett håll.
- Du får säga åt honom att inte köra, han har ju körförbud. Det är din son också! hörs från ett annat. Snacka om underhållning :-) 

Comment