... att unna sig att vara lite lat. Att vakna på morgonen och inte behöva studsa upp direkt utan att kunna ligga kvar, pussa lite på mannen, följa ett twitterflöde, spöa svågern i en match wordfeud eller läsa några sidor i boken man knappt kunde lägga ifrån sig kvällen innan. Det är inte sovmorgonen jag är ute efter utan just känslan att ligga vaken i sängen och faktiskt kunna göra vad jag vill. Det händer till och med (nåja, ibland i alla fall) att jag går upp tidigare än vanligt bara för att jag är nöjd helt enkelt.

... att efter en morgonrunda - löpning eller rask promenad - äta en sen frukost LÄNGE. 

... att läsa. Under semestern plöjer jag böcker i mängder. Roliga böcker, spännande böcker, intressanta böcker. Tillfällen som inbjuder till läsning är så många fler än annars. På stranden, under markisen på altanen med en kopp kaffe en regnig förmiddag, i bilen på väg någonstans (när någon annan kör...), i soffan eller i väntan på att tvättmaskinen ska bli klar. I sommar kommer jag att tillbringa 5 veckor i Spanien, där hushållsarbetet är minimalt och fritiden näst intill obegränsad. Med mig tar jag Alice Munro, Åsa Hellberg, Helen Fielding, Mons Kallentoft och några fler i behändiga format.

... att skriva. Att skriva på fritiden och att ha det som yrke är faktiskt två helt skilda saker. På fritiden kan man släppa lös fantasin, forma berättelser som ingen bett om. I sommar har jag tänkt få ut min fantasi i läsbart skick, eventuellt som korta noveller. Vi får helt enkelt se vad det landar i. Jag ska i alla fall ladda alla batterier för att kunna ta mig an höstens utmaningar på bästa sätt.

Trevlig sommar!

 

Comment