Under semestern hyrde vi bil i fyra veckor. Eftersom priset är baserat på storlek valde vi en liten bil. En mycket lite bil. Troligen den minsta biluthyrningsfirman hade. Enda problemet - under första veckan var vi sex personer...

Vi anlände till flygplatsen i Malaga halv 12 på natten. Bilen fanns att hämta i parkeringsgaraget. När vi fick se den vek sig sonen av skratt. En Ford Ka, en sådan där Kalle Anka-bil med hjulen ute i hörnen. 

image.jpg

Första reaktionen från mannen:

- Det här går aldrig. Vi får åka två vändor.

Det kändes dock inte som ett alternativ. 5 mil enkel resa, mitt i natten. Fram och tillbaka, tur och retur. Så vi började stuva. Modet sjönk när bara en av tre resväskor fick plats i bagageutrymmet. Men det visade sig att bilen verkligen var en Kalle-bil. Den var nämligen större på insidan än på utsidan. 

I bagaget: en stor resväska och några mindre väskor och påsar. I baksätet: fyra personer och en liten resväska. I framsätet: en person med stor resväska i knät. Själv drog jag vinstlotten som chaufför.  

Bilen knorrade lite i uppförsbackarna och dämpningen slog nästan i botten, men det gick. Vi åkte inte jättemycket bil första veckan men var ju ibland tvungna att förflytta oss. Det roligaste var att se folks min när jag klev ur bilen, fällde fram sätet och det bara rann ur folk från baksätet. En lite för liten bil kan orsaka många skratt och flera tappade hakor. 

Comment