Fredagkväll. Mannen ska öppna en flaska vin. Efter flera minuter hörs svordomar från köket, han har problem med vinflaskans kork. Folien som ska avlägsnas är ovanligt tjock och vill inte ge med sig. Jag, den händiga, ropar till honom: "Kom hit så fixar jag det!".

Folien visar sig vara tjock som en tunnplåt från SSAB, här måste bestämt ett misstag gjorts vid förslutningen. "Det här verkar inte rätt", säger jag. "Det går ju knappt att få bort den förbaskade folien".

Jag skär mig på kanten när jag ska tvinga upp flikarna. Efter många minuter, när metallen väl är avlägsnad försöker jag skruva in själva korkskruven. Korken bara buktar sig och det bubblar ut lite vin. Ovanligt snabb går korken igenom, jag drar upp. Drar var väl knappast rätt ord, det bara pluppar till och korken är ur. Den är inte mer än några millimeter tjock.
"Den här får vi nog gå tillbaka med", säger jag. "Det måste blivit något fel, ser du vad tunnkorken är. Och inser där och då att flaskan var försedd med skruvkork...

image.jpg

Comment