Vårterminen är över och en välbehövlig semester väntar. Inte bara ett tillfälle att "ladda batterierna" som det så populärt brukar heta, utan också en utmärkt tid att reflektera över sin situation. Vad har jag gjort bra och vad kan jag göra bättre? Vilka uppdrag är värda att slåss för och vilka borde jag ägna mindre tid åt? Vem vet, kanske kommer min karriärdröm att slå in redan i höst...

Årets första halva har bjudit på flera minnesvärda jobbhändelser: Pär Johansson, Glada Hudikteaterns grundare, träffade jag i början av året. En till synes outtröttlig människa som orkade hålla fast vid sin tro att alla kan spela teater, trots år av motarbete från flera håll. Han har heller inte låtit sig knäckas av personliga motgångar utan fortsätter sprida positiv energi till alla som behöver. Min bild av honom är en glad skit med ett genuint intresse för andra människor. 

En annan intressant bekantskap är Gunther Mårder som jag träffade några veckor innan han tillträdde som Företagarnas nya VD. För att vara Sveriges yngsta gubbe (som han själv kallar sig) var han ovanligt nytänkande, en visionär med målet att utveckla landets största företagarnätverk till helt nya nivåer. Spännande! 

Sommarens roligaste jobb var utan tvekan Dalecarlia Cup. Härligt att se denna fina turnering tillbaka på banan efter två år av mer eller mindre misär när arrangemanget tyvärr las ut på entreprenad. I egen regi kunde man få tillbaka glädjen hos alla, från spelare och ledare till funktionärer. Tack för det! 

Under våren fick jag också min konstigaste förfrågan någonsin. Jag blev uppringd av en kille som jobbar som manlig eskort och som behövde hjälp att uppdatera sin blogg. Det hela gick ut på att han skulle ringa mig på morgonen efter ett jobb, berätta vad som hänt under natten och sedan skulle jag skriva ett blogginlägg som om det var han som skrev... Jag vet inte om jag skulle fixa att lyssna på avancerade sexmöten och sedan skriva om dem på ett erotiskt, eller snarare porrigt sätt. Flera gånger i veckan dessutom. Det hade kanske varit utvecklande att ge sig in på ett nytt område men jag tackade vänligt men bestämt nej :)

Nu ska jag vara ledig i hela fyra veckor. Läsa mycket, sola, vila och förmodligen skriva en del. Jag önskar dig en härlig sommar var du än är! 

Comment