Som barn bodde jag några år i Skåne. Under våren samma år som jag skulle fylla sju, flyttade familjen till en Stockholmsförort. Det var oerhört spännande! Nästan 70 mil bort. Jag såg fram mot nya kompisar och att få börja skolan. Jag tyckte det var orättvist att min syster, som då gick i 8:an, fick gå till skolan direkt vi flyttat. Min mamma förklarade länge och väl att syrran slutförde en termin och att jag ju inte börjat än. Det var väl inte så noga, tyckte jag. Jag kunde väl börja i vilken klass som helst. Jag fick trots allt tålmodigt vänta till hösten.

Men det jag verkligen såg fram emot när vi flyttade var att nu skulle jag äntligen ÄNTLIGEN få en jul med snö! Vi flyttade ju så långt norrut och Skåne hade inte kunnat erbjuda så mycket av den varan.

Bilden är från julafton 1972 i Kungsängen nordväst om Stockholm, jag iförd modernt sjuttiotalskort klänning. Till och med gräsklipparen står framme - inte mycket till pulkaåkning den julen heller :-)

Önskar alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

 

Comment