Med företagarovänliga affärsmetoder har annonsjätten Eniro åter tvingat mig att köpa deras tjänster, tjänster som ger mig noll affärer till en kostnad av 3 495 kr. Fast nu är jag lite orättvis, säljaren gav mig ju faktiskt 500 kr i rabatt eftersom jag var för sent ute för att kunna säga upp mitt avtal. Och det är just om detta "för sent ute" som denna berättelse  handlar.

Varje år, när det är dags att förnya sitt avtal, skickar Eniro en bekräftelse på nästa års beställning. När man får den så har man ca 2 veckor på sig att reagera. Förra året kom denna bekräftelse till mig när jag var bortrest så när jag väl fick möjlighet att ringa så ringde jag en dag för sent. Och då var det absolut inte möjligt att säga upp eller ändra något. "Vill du att vi ringer dig nästa år?" frågade försäljaren. Det ville jag och tänkte i min enfald att jag då skulle ha god tid på mig att besluta om en fortsatt annonsering. 

Den 4 maj blev jag så uppringd av Kalle på Eniro. När han var klar med sin inövade fras om hur många sökningar och besök till min hemsida som Eniroannonsen genererat (vilket var ren bullshit) sa jag att jag inte ville vara med överhuvud taget.
– Nej det går inte, din nya period har redan börjat och då går det inte att säga upp avtalet. Det jag kan göra är att ge dig 500 kr i rabatt.

Det här var ju surt, tänkte jag. Ännu ett år med en onödig kostnad till ingen nytta. Någon dag senare anlände mitt nya avtal via mail. Jag läste lite slött och fastnade på några datum. "Avtalet gäller från 2016-06-03". Nu vaknade jag till liv! Min nya period hade bevisligen inte alls börjat när Kalle försäljare ringde. Nu lusläste jag avtalsvillkoren, där står att man måste säga upp sitt avtal senast 30 dagar innan en ny period börjar. Lite snabb huvudräkning sa mig att sista dagen för uppsägning skulle varit 3 maj. Kalle ringde mig 4 maj. Uträknat?
– Sånt har jag ingen vetskap om, sa Kalle när jag senare konfronterade honom. Jag ringer bara på de listor jag får.

Nu har jag sagt upp min medverkan från och med 2017 - ute i riktigt god tid den här gången. Min annonsering hos Eniro för dyra pengar har genom åren genererat en enda affärskontakt. Det var det annorlunda förslaget från eskortkillen som ville att jag skulle skriva om hans sexuella möten med sina kunder. Ett jobb som jag vänligt men bestämt tackade nej till...

2 Comments