I morse blev jag uppringd av en mycket trevlig person från Eniro, med både högre status och bättre kännedom om de egna avtalsvillkoren än säljaren Kalle jag tidigare talat med. Hon hade läst mitt inlägg igår om vårt i mitt tycke påtvingade förhållande. Hon upplyste mig om att jag hade rätt att häva köpet inom 15 dagar från avtalets ingång. Och att sista dagen för att häva köpet är - i morgon.

Jag hade alltså fel - och rätt. Fel i att jag trodde Eniro var en stor buffel som körde över småföretagare. Men rätt i min tolkning av avtalsvillkoren. När jag hävdade mina rättigheter för Kalle så menade han att "de där villkoren är så krångligt skrivna så man förstår dem inte riktigt". Ett finare sätt att säga att jag var en hopplös idiot som försökte slingra mig ur min beställning. 

Nu är avtalet uppsagt och vårt förhållande slut. Jag är fri att göra vad jag vill med mina återförda 3 495 kr. Någon som vill bli bjuden på lunch? Den första som kontaktar mig före 11 imorgon onsdag bjuder jag på lunch någonstans i Falun.

5 Comments